Όλες οι κατηγορίες

Αρχική σελίδα> Νεα

Τι είναι η συσκευασία κενού

Χρόνος: 2023-03-16Προβολές: 17

Η συσκευασία κενού, γνωστή και ως συσκευασία αποσυμπίεσης, είναι η εξαγωγή όλου του αέρα στο δοχείο συσκευασίας και η σφράγισή του για να διατηρείται υψηλός βαθμός αποσυμπίεσης στη σακούλα. Η έλλειψη αέρα ισοδυναμεί με την επίδραση του χαμηλού οξυγόνου, έτσι ώστε οι μικροοργανισμοί να μην έχουν συνθήκες διαβίωσης, ώστε να επιτυγχάνεται φρέσκια τροφή και καμία ασθένεια. σκοπός εμφάνισης. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν συσκευασία κενού σε πλαστικές σακούλες, συσκευασία από αλουμινόχαρτο, γυάλινα σκεύη, πλαστικά και συσκευασία σύνθετων υλικών κ.λπ. Τα υλικά συσκευασίας μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τον τύπο των αντικειμένων. Δεδομένου ότι τα φρούτα είναι μια φρέσκια τροφή, εξακολουθούν να υποβάλλονται σε αναπνοή και ένας υψηλός βαθμός υποξίας θα προκαλέσει φυσιολογικές ασθένειες. Επομένως, οι συσκευασίες κενού χρησιμοποιούνται λιγότερο για φρούτα.

9. Σακούλα κενού 22

Έννοια και λειτουργία

Η συσκευασία κενού είναι μια συσκευασία που προστατεύει τα προϊόντα από την περιβαλλοντική ρύπανση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την αξία και την ποιότητα των προϊόντων. Η τεχνολογία συσκευασίας κενού ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940. Δεδομένου ότι οι πλαστικές μεμβράνες πολυεστέρα και πολυαιθυλενίου εφαρμόστηκαν επιτυχώς στις συσκευασίες εμπορευμάτων το 1950, οι μηχανές συσκευασίας κενού αναπτύχθηκαν γρήγορα.

Στον τομέα της ζωής και της εργασίας των ανθρώπων, κάθε είδους πλαστικές συσκευασίες κενού μπορούν να βρεθούν παντού. Ελαφριά, αεροστεγή, φρέσκια, αντιδιαβρωτική και αντισκωριακή πλαστική συσκευασία κενού αέρος καλύπτει πολλούς τομείς από τα τρόφιμα μέχρι τα φάρμακα, τα πλεκτά, από την κατασκευή προϊόντων ακριβείας έως τα εργοστάσια και εργαστήρια επεξεργασίας μετάλλων. Η ολοένα και πιο ευρεία εφαρμογή των πλαστικών συσκευασιών κενού έχει προωθήσει την ανάπτυξη πλαστικών μηχανών συσκευασίας κενού και έχει θέσει υψηλότερες απαιτήσεις για αυτές.

Ο μηχανισμός της συσκευασίας υπό κενό: ο σκοπός είναι να μειωθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο στη συσκευασία, να αποτραπεί η μούχλα και η φθορά των συσκευασμένων τροφίμων, να διατηρηθεί το χρώμα και το άρωμα των τροφίμων και να παραταθεί η διάρκεια ζωής.

Η κύρια λειτουργία της συσκευασίας σε κενό αέρος είναι η αφαίρεση του οξυγόνου για να αποτρέψει την αλλοίωση των τροφίμων. Η αρχή είναι σχετικά απλή, επειδή η αλλοίωση των τροφίμων προκαλείται κυρίως από τις δραστηριότητες των μικροοργανισμών και η επιβίωση των περισσότερων μικροοργανισμών (όπως η μούχλα και η μαγιά) απαιτεί οξυγόνο. Ναι, και η συσκευασία κενού χρησιμοποιεί αυτήν την αρχή για να αφαιρέσει το οξυγόνο από τη σακούλα συσκευασίας και τις κυψέλες τροφίμων, έτσι ώστε τα μικροαντικείμενα να χάσουν το «περιβάλλον επιβίωσής» τους. Τα πειράματα έχουν αποδείξει ότι: όταν η συγκέντρωση οξυγόνου στη συσκευασία είναι ≤1%, η ταχύτητα ανάπτυξης και αναπαραγωγής των μικροοργανισμών θα μειωθεί απότομα και όταν η συγκέντρωση οξυγόνου είναι ≤0.5%, οι περισσότεροι μικροοργανισμοί θα ανασταλούν και θα σταματήσουν να αναπαράγονται. (Σημείωση: Η συσκευασία σε κενό αέρος δεν μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη αναερόβιων βακτηρίων και την αλλοίωση και τον αποχρωματισμό των τροφίμων που προκαλούνται από αντιδράσεις ενζύμων, επομένως πρέπει να συνδυαστεί με άλλες βοηθητικές μεθόδους, όπως ψύξη, ταχεία κατάψυξη, αφυδάτωση, αποστείρωση σε υψηλή θερμοκρασία, αποστείρωση με ακτινοβολία , αποστείρωση σε φούρνο μικροκυμάτων, αλάτι τουρσί κ.λπ.)

Εκτός από την αναστολή της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής μικροοργανισμών, η αποοξυγόνωση υπό κενό έχει μια άλλη σημαντική λειτουργία για την πρόληψη της οξείδωσης των τροφίμων. Επειδή τα λιπαρά τρόφιμα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων, οξειδώνονται από το οξυγόνο, καθιστώντας τη γεύση και αλλοίωση των τροφίμων. Επιπλέον, η οξείδωση κάνει και τα τρόφιμα Η απώλεια των βιταμινών Α και C, οι ασταθείς ουσίες στο χρωματισμό των τροφίμων επηρεάζονται από το οξυγόνο, κάνοντας το χρώμα πιο σκούρο. Επομένως, η αφαίρεση οξυγόνου μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την αλλοίωση των τροφίμων και να διατηρήσει το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.

9.Σακούλα κενού5

Η κύρια λειτουργία της συσκευασίας με κενό αέρα δεν είναι μόνο η λειτουργία της διατήρησης του οξυγόνου, αλλά και η λειτουργία της κατά της πίεσης, του αποκλεισμού του αέρα και της διατήρησης φρεσκάδας. Μπορεί να διατηρήσει αποτελεσματικά το αρχικό χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, το σχήμα και την ποιότητα των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα. διατροφική αξία. Επιπλέον, πολλά τρόφιμα δεν είναι κατάλληλα για συσκευασία υπό κενό, αλλά πρέπει να συσκευάζονται με φούσκωμα κενού. Όπως τραγανά και εύθραυστα τρόφιμα, τρόφιμα που είναι εύκολο να συσσωματωθούν, τρόφιμα που παραμορφώνονται εύκολα και χάνουν λάδι, τρόφιμα με αιχμηρές άκρες ή υψηλή σκληρότητα που θα τρυπήσουν τη σακούλα συσκευασίας, κ.λπ. Αφού τα τρόφιμα συσκευαστούν σε κενό, το φούσκωμα Η πίεση μέσα στη σακούλα συσκευασίας είναι ισχυρότερη από την ατμοσφαιρική πίεση έξω από τη σακούλα συσκευασίας, η οποία μπορεί αποτελεσματικά να αποτρέψει τη σύνθλιψη και την παραμόρφωση των τροφίμων υπό πίεση χωρίς να επηρεάσει την εμφάνιση και τη διακόσμηση εκτύπωσης της σακούλας συσκευασίας.

Οι συσκευασίες κενού αέρος γεμίζουν με άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο μεμονωμένο αέριο ή μείγμα δύο ή τριών αερίων μετά το κενό. Το αέριο άζωτο είναι ένα αδρανές αέριο, το οποίο λειτουργεί ως γέμιση για να διατηρήσει μια θετική πίεση μέσα στη σακούλα για να αποτρέψει τον αέρα έξω από τη σακούλα να εισέλθει στη σακούλα και να προστατεύσει τα τρόφιμα. Το διοξείδιο του αζώτου θα μπορούσε να λιώσει εύκολα στα λίπη ή το νερό και το ελαφρύ ανθρακικό οξύ που δημιουργείται από αυτή την τήξη περιορίζει ορισμένα μικροβιακά όπως η μούχλα και τα σήψη βακτήρια. Το οξυγόνο του μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή αναερόβιων βακτηρίων, να διατηρήσει τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα και πολύχρωμα και η υψηλή συγκέντρωση οξυγόνου μπορεί να κρατήσει το φρέσκο ​​κρέας έντονο κόκκινο. Η φρεσκάδα των φρούτων και των λαχανικών δεν χάνει τη διατροφή.

Πεδίο εφαρμογής

1. Παστά προϊόντα: λουκάνικο, ζαμπόν, μπέικον, παστά κ.λπ.

2. Λαχανικά τουρσί: μουστάρδα τουρσί, αποξηραμένο ραπανάκι, κολραμπι, kimchi κ.λπ.

3. Προϊόντα σόγιας: αποξηραμένο τόφου, χορτοφαγικό κοτόπουλο, πάστα φασολιών κ.λπ.

4. Μαγειρευτά τρόφιμα: ψητό κοτόπουλο, ψητή πάπια, μοσχάρι με σάλτσα, τηγανητά κ.λπ.

5. Εύκολα φαγητά: ρύζι, στιγμιαία υγρά νουντλς, μαγειρεμένα λαχανικά κ.λπ.

6. Μαλακά κουτάκια: βλαστάρια μπαμπού σε καθαρό νερό, φρούτα σε σιρόπι, χυλός οκτώ θησαυρών κ.λπ.

Προηγ: Η Linyi Zhuli Packing Materials Co., Ltd. θα συμμετάσχει στην έκθεση THAIFEX που θα πραγματοποιηθεί στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης από τις 23 έως τις 27 Μαΐου.

Επόμενος : Τι είναι το stand up pouch